Musa oftewel bananenplant kopen?

Haal de tropen naar jouw woonkamer en bestel de Musa vandaag nog. Deze prachtige en sierlijke plant bestel je met of zonder pot.


Musa kopen

Musa is favoriet bij zowel planten- als interieurliefhebbers en staat beter bekend als bananenplant. Met het grote blad en de frisse groene kleur haal je met Musa echt de tropen in huis! Waan je in een jungle en ontdek wat een Musa plant voor jouw interieur kan doen. Benieuwd naar de soorten in ons assortiment? Bekijk de gehele collectie en kies degene die jou aanspreekt.

De bananenplant

Musa heeft een indrukwekkende stam, waaruit grote groene bladeren groeien. Dit maakt de plant erg sfeervol en een geweldige blikvanger in je huis. Bananenplanten voor binnen blijven bescheiden van formaat en worden nooit te groot voor je interieur. Zet hem op een zonnige plek - het is natuurlijk een tropische plant.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten Musa, elk met een unieke uitstraling. Lees meer over de verschillende soorten en maak je keuze!

Musa sikkimensis

Musa sikkimensis heeft de bijnaam Red Tiger vanwege de rode strepen op de bladeren. Het is ook bekend als Darjeeling-banaan. Musa sikkimensis komt oorspronkelijk uit de berggebieden op de grens van India en Myanmar. Deze soort heeft een vrij hoge winterhardheid en is daarom zeer geschikt om op het balkon of in de tuin te houden. De bladeren zijn robuust en scheuren niet gemakkelijk in de wind in vergelijking met andere Musa-soorten. De plant blijft daardoor lang mooi.

Musa basjoo

Musa basjoo of Japanse vezelbanaan is een echte tuinplant. In Japan wordt deze bananenplant gehouden vanwege de sterke vezels die bijvoorbeeld worden gebruikt voor het binden van boeken. Musa basjoo is de meest winterharde bananenplant in zijn soort. Dit maakt het zeer geschikt voor de meeste Europese klimaten. De grote bladeren zorgen voor een tropische sfeer in uw tuin en bieden tevens beschutting.

Musa laterita

Musa laterita wordt ook wel de bronzen banaan genoemd. De bananenplant heeft donkerrode bloemen en de bladeren zijn lang en smal. Ook blijven de bladeren redelijk rechtop staan, waardoor de plant zich niet ver uitspreidt. In vergelijking met andere bananenrassen blijft Musa laterita klein. Dit maakt het een geweldige terras- of tuinplant.

Koop je Musa bij Fleurac

Ons assortiment biedt u een ruime keuze uit verschillende soorten Musa planten. Wil je een bananenplant in huis of tuin? Bekijk welke soorten geschikt zijn om binnen of buiten te houden. Wij adviseren u graag over de beste keuze en vertellen u alles over onderhoud en verzorging. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van de prachtige bananenplant.

Plaats uw bestelling eenvoudig online. U kunt rekenen op een uitstekende service en snelle verzending door heel Europa.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.