Scindapsus (Epipremnum) online kopen

De Scindapsus een sterke plantsoort en daardoor uitermate geschikt om als klimplant in een groene plantenwand te gebruiken. De Scindapsus-soort heeft een extra kwaliteit die gunstig is voor de omgeving: namelijk zijn lucht filterende eigenschappen. De plant produceert zuurstof, verbetert de luchtvochtigheid, neutraliseert schadelijke gassen en reinigt daarmee de lucht. Schadelijke gassen die in elke ruimte aanwezig zijn, worden verwijderd en dit maakt hem zo’n geliefde plant.


Scindapus in mand - hangversie

Scindapsus kopen

Scindapsus is een groep populaire kamerplanten die nauw verwant zijn aan pothos en philodendron. Net als hun familieleden kunnen ze worden gekweekt als klimplanten op een totem of latwerk. Of je kunt ze behandelen als hangende kamerplanten uit hangende manden. De meest voorkomende soorten hebben groene, hartvormige bladeren en veel hebben een zilverachtige overlay of schakering. Ze zijn relatief veelzijdig binnenshuis omdat ze weinig licht redelijk goed verdragen, maar het het beste doen op heldere plekken.

Soorten Scindapsus

Scindapsus is een veel voorkomende kamerplant. De verzorging van deze planten is vrij eenvoudig, mede dat maakt de kamerplant zo populair.

Het epitheton, pictus, betekent geschilderd, wat het verdiende vanwege de prachtige, zilverachtige vlekken die over de bladeren spatten.

Blad pictus trebie

Het donker gestipte blad is typerend voor de Scindapsus Pictus het varieert per plant hoe donker het groene gedeelte is. Het blad is opvallend door de zilvergrijze kleur die te zien is in de patronen.

Scindapsus Pictus >>

Blad aureum

Het bovenstaande lichte blad van de Scindapsus Aureum zal naar mate de plant ouder wordt steeds donkerder worden. Het patroon verschilt per blad enorm, dat maakt hem zo leuk om naar te kijken!

Scindapsus Aureum >>

Blad n'joy

De Scindapus N'Joy beschikt over een witte glans in het blad. Hierdoor wijkt deze enorm af in vergelijking tot haar broetjes en zusjes. De N'Joy komt erg goed tot zijn recht als hangplant. Erg dorstig is hij niet, ideaal dus!

Scindapsus N'Joy >>

Kenmerken van de Scindapsus-plant

Scindapsus is een groep populaire kamerplanten die nauw verwant zijn aan pothos en philodendron. Net als hun familieleden kunnen ze worden gekweekt als klimplanten op een totem of latwerk. Of je kunt ze behandelen als hangende kamerplanten uit hangende manden.

De meest voorkomende soorten hebben groene, hartvormige bladeren en veel hebben een zilverachtige overlay of schakering. Ze zijn relatief veelzijdig binnenshuis omdat ze weinig licht redelijk goed verdragen, maar het het beste doen op heldere plekken. Deze metaalachtige glans en hun relatie met pothos (Epipremnum) hebben veel algemene namen opgeleverd, zoals zilveren pothos of satijnen pothos.

Hoe je ze ook noemt, het zijn elegante planten die inheems zijn in de tropen van Zuidoost-Azië. Na verloop van tijd, met goede zorg, kunnen ze twee meter of meer klimmen / volgen. Wanneer ze verticaal worden gekweekt, zullen de bladeren groter en indrukwekkender worden.

Scindapsus verzorging

Scindapsus-lichtbehoeften

Deze tropische kamerplanten groeien het beste - en het snelst - wanneer ze op een plek met gemiddeld tot helder, indirect licht worden geplaatst. Weet u niet precies wat dat betekent? Een goede algemene richtlijn is dat de plant een groot deel van de dag een middelmatige tot sterke schaduw moet werpen. Voorbeelden van dit type licht zijn bij een groot raam op het oosten of westen.
Tip: Als je niet genoeg natuurlijk licht hebt, kun je kunstlicht aanvullen of vervangen. Scindapsus groeit net zo goed onder lampen als onder indirecte zon!

Scindapsus-waterbehoeften

Net als veel andere planten in de aroid-familie (inclusief monstera, pothos, philodendron en aglaonema), is het belangrijk om deze kamerplant niet te veel water te geven. Laat de bovenste paar centimeter van de potgrond drogen voordat je weer water geeft (als het in een kleine pot staat). Laat in grotere potten het bovenste derde tot de helft van de potgrond drogen.
Als je niet zeker weet of je Scindapsus water nodig heeft, is het meestal beter om te wachten.

Scindapsus-vochtigheidsbehoeften

Zoals je zou kunnen raden van een tropische plant als deze, houden de meest voorkomende Scindapsus-variëteiten van een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid. Als de lucht te droog wordt, kan het zijn dat de bladranden bruin en droog worden. Je kunt de luchtvochtigheid verhogen door je Scindapsus te laten groeien met andere kamerplanten of door een kleine luchtbevochtiger in de buurt te plaatsen.

Scindapsus-meststof nodig

U kunt - als u dat wilt - uw Scindapsus bemesten. Dit zal meer en snellere groei stimuleren. Scindapsus is echt niet kieskeurig over wat voor soort mest je gebruikt, zolang je een product gebruikt dat is samengesteld voor gebruik op kamerplanten. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de meststof voor dosering en frequentie. U kunt minder kunstmest gebruiken dan wordt aanbevolen, maar gebruik nooit meer.

Tip: In de meeste gebieden is de beste tijd om Scindapsus te bemesten de warme lente- en zomermaanden, wanneer de dagen lang zijn en de plant meer energie steekt in actieve groei.

Scindapsus snoeien

Het is misschien niet nodig om je Scindapsus te snoeien, maar je kunt hem wel snoeien als hij buiten de perken begint te groeien. Om dit te doen, knijpt u eenvoudig de bovenste paar centimeter van een stengel af. Dit stimuleert de groei van zijscheuten, waardoor je een vollere plant krijgt.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.