Ruime keuze kantoorplanten

Shop al je kantoorplanten bij Fleurac. Ons assortiment omvat grote en kleine planten die je kantoor een frisse wind geven. Wij bezorgen je nieuwe kantoorplanten gratis bij je op het werk of bij je thuis.


Welke kantoorplant moet ik kopen?

Een kantoorplant heeft bij voorkeur een luchtzuiverende functie, is makkelijk te verzorgen en ziet er ook nog eens mooi uit. Maar welke plant is dat? Nou, we helpen je een handje. Hoe zit het met de Sanseveria? Wij vinden het een echte must have voor op kantoor! Eenvoudig en een kei in het zuiveren van de lucht. En niet te groot, dus je kunt direct meerdere Sansevieria’s online bestellen.

Welke planten zijn geschikt voor op kantoor?

Luchtzuiverende kamerplanten! Deze kunnen de productiviteit op kantoor verhogen. Er zit dus maar één ding op. Koop kantoorplanten! We raden vooral aan om te kiezen voor luchtzuiverende planten met grote bladeren. Hoe groter het blad, hoe beter de luchtzuiverende functie. Iets waar je zowel in een groot en open kantoor als in een klein kantoor goed gebruik van kunt maken.

Geen ruimte voor grote kamerplanten? Zet dan een mooie middelgrote tot kleine plant op je bureau. Hoe groot of klein de plant ook is. Groen doet wonderen!

Wat zijn de voordelen van planten op kantoor?

Heb jij wel eens last van droge ogen, hoofdpijn of een droge huid op het werk? In de winter is dit een veelvoorkomend probleem! De oorzaak van dit probleem ligt waarschijnlijk in de concentratie van vocht of stoffen zoals formaldehyde die rondzweven op kantoor. Dit is eenvoudig op te lossen met luchtzuiverende planten.

Luchtzuiverende planten geven waterdamp af en zetten CO2 om in zuurstof. Hierdoor verbetert de luchtvochtigheid in een ruimte en filteren ze ook schadelijke stoffen zoals formaldehyde. Een stof die de ogen, neus en keel kan irriteren en tegelijkertijd hoofdpijn en huidirritatie kan veroorzaken. Door luchtzuiverende planten op kantoor te plaatsen, zullen deze klachten snel verminderen. Ideaal!

Verminderen planten op kantoor het ziekteverzuim?

Planten verminderen stress door er alleen maar naar te kijken. Door planten in de directe omgeving van medewerkers te plaatsen, wordt het algehele stressniveau lager. Een medewerker zal niet alleen minder stress ervaren. Nee, hij zal ook aantoonbaar gelukkiger zijn.

De productiviteit zal waarschijnlijk ook toenemen. Alsof dat nog niet genoeg is, zorgen planten op kantoor ook voor minder ziekteverzuim. En ach, als je ook nog een mooie bloempot kiest, staat hij ook nog eens leuk. Genoeg redenen om (meer) planten aan je kantoor toe te voegen, toch?

Welke planten zijn favoriet voor op kantoor?

Als je werkt, heb je waarschijnlijk geen zin om ook voor de planten te zorgen. Meestal heb je al genoeg aan je hoofd! Kies daarom voor op kantoor het beste planten die zowel makkelijk als luchtzuiverend zijn. Als je aan makkelijke planten denkt, zal je waarschijnlijk aan de cactus denken. Al zijn er meer planten ideaal voor op kantoor! Hoe zit het met de Monstera? Mooi, makkelijk in onderhoud en een goede luchtreiniger.

4 Handige gids voor het online kopen van kantoorplanten

Deze handige gids legt alles uit wat je moet weten over het kiezen van de perfecte kantoorplant. Waarom is online kopen van kantoorplanten een verstandige keuze? Kantoorplanten zijn perfect voor het verlichten van stress, het verbeteren van je humeur en het verfraaien van je kantoor. Maar wat zijn goede redenen om je kantoorplanten online te bestellen?

1. Vers van de kweker

Dankzij de vertrouwde relaties tussen Studioplant en onze kwekers verkopen wij alleen verse planten van de kweker. Dit zorgt ervoor dat de planten die u ontvangt gezond en mooi zijn!

Wanneer je daarentegen een plant koopt bij een traditioneel tuincentrum of een andere retailer, kost het in de meeste gevallen veel meer tijd om van de kas naar je huis te komen. Tijdens dit traditionele distributie- en verkoopproces veranderen de temperatuur- en lichtomstandigheden vaak. Dit is niet optimaal voor de gezondheid van de plant.

2. Plantvriendelijke verpakking

Voordat we je bestelling verzenden, zorgen we ervoor dat ze perfect zijn verpakt in een plantvriendelijke verpakking, zodat ze veilig bij je aan de deur aankomen. In samenwerking met onze vertrouwde verzendpartner bieden we momenteel gratis levering aan voor alle planten naar specifieke locaties.

3. Direct bij u thuis of op kantoor bezorgd

Wanneer je bij Studioplant bestelt, bezorgen we de door jou gekozen planten direct bij je thuis of op kantoor, waardoor je de plant niet zelf hoeft te vervoeren. Wanneer je zelf planten vervoert zonder de juiste verpakking, raken de planten snel beschadigd. Bovendien heeft niet iedereen spierballen en een ruime auto!

4. Koop nu, betaal later!

Niet klaar om vooraf te betalen voor je kamerplant? Geen probleem! Met onze efficiënte online betalingsservice Klarna kunt u de door u gekozen plant nu kopen en later betalen, zodat u geen excuses heeft om uw huis nu niet te verfraaien met de plant van uw keuze.

Hoe kies ik de beste planten?

Hoe kies je de perfecte plantensoort voor je op kantoor met zo'n groot aanbod om uit te kiezen? We geven toe dat het verre van eenvoudig is om de meest geschikte kantoorplant te kiezen, daarom zijn we hier om je te helpen! Onze handige plantenzoeker is het perfecte hulpmiddel om te beginnen, een eenvoudige vragenlijst in vier stappen die de volgende vragen stelt:

 • Heb jij groene vingers?
 • Naar welke planthoogte ben je op zoek?
 • Welke eigenschappen vind je belangrijk?
 • Hoe ver zal de plant van een raam zijn?
 • Door deze eenvoudige vragen te beantwoorden, kun je je zoekopdracht verfijnen en verwijzen we je naar de kamerplanten die het beste passen bij uw vereisten en werksituatie.

Daarnaast bevat onze website een reeks handige filters die je kunt selecteren om de ideale plant voor uw huis te vinden. U kunt planten zoeken op basis van het volgende:

Wat zijn de verschillende soorten planten op kantoor?

Je weet waarschijnlijk dat er veel soorten kamerplanten zijn waaruit je kunt kiezen, aangezien elke soort andere eigenschappen en voordelen heeft. Enkele soorten kamerplanten die in onze winkel verkrijgbaar zijn, zijn:

1. Luchtzuiverende planten

Naast het zuiveren van de lucht en het verminderen van vervuiling in je kantoor, hebben luchtzuiverende planten een reeks gezondheidsvoordelen, waaronder:

 • Verhoogde stemming en productiviteit;
 • Verbeterde concentratieniveaus en geheugen;
 • Verminderde stress, vermoeidheid en gevoelens van vermoeidheid;
 • Verbeterde slaap en ontspanning.
 • Kiezen voor een luchtzuiverende kantoorplant houdt je gezond en verfraait tegelijkertijd je saaie omgeving!

2. kantoorplanten met sierpot

Als je eenmaal hebt besloten wat de perfecte plant voor je kantoor is, moet je bepalen in welke pot deze het mooiste staat. We verkopen een reeks planten die worden geleverd met mooie, perfect formaat potten, waardoor de plant inclusief pot gelijk staat te shinen.

3. Niet-giftige en huisdiervriendelijke planten

Sommige planten kunnen giftig voor (huis)dieren, dus je moet huisdiervriendelijke planten kiezen die uw huisdieren niet ziek kunnen maken! Onze handige beschrijvingen geven aan of de door jou gekozen plant al dan niet giftig is voor dieren, wat je helpt om planten te vermijden die schadelijk kunnen zijn voor je huisdieren. Alle planten die giftig zijn voor huisdieren, kunnen ook giftig zijn voor mensen. Iets om rekening mee te houden met kleine kinderen. Je wilt immers niet dat je kantoor hond óf kat ziek wordt!

4. Makkelijk te verzorgen planten

Niet iedereen heeft groene vingers of heeft de tijd om elke dag de planten op kantoor te zorgen. Maar het goede nieuws is dat we veel planten op voorraad hebben die gemakkelijk te verzorgen zijn en weinig onderhoud vergen. Als je geen tijd (of zin) hebt om je kantoor buddy's regelmatig te verzorgen, dan zijn gemakkelijk te verzorgen planten perfect voor jou.

Welke kantoorplanten zijn het populairst? Top 10 plantensoorten van Fleurac.

Nu we hebben gekeken naar de verschillende soorten kamerplanten die beschikbaar zijn, willen we de top 10 soorten kamerplanten presenteren die onze klanten graag aan hun huis toevoegen.

1. Bananenplant

De Bananenplant, of Musa, is een super populaire, luchtzuiverende kantoorplant die wekelijks water nodig heeft en makkelijk te verzorgen is. Hij doet het goed in fel zonlicht, is niet giftig en groeit snel als het onder gunstige omstandigheden wordt bewaard.

2. Alocasia

Er zijn verschillende soorten Alocasia die we allemaal op onze site in voorraad hebben. De plant komt oorspronkelijk uit de bossen van Zuid-Azië en staat in de volksmond bekend als 'Olifantenoor'. Hij heeft veel indirect zonlicht nodig en moet een keer per week worden bewaterd.

3. Decorum Guzmania

De Decorum Guzmania is een prachtige kamerplant met een kleurrijke rozet, die haren en schubben bevat die vocht en voeding opnemen. Bromelia-bloemen zijn er in vele kleuren, van felrood tot diep paars, en vormen een opvallende aanvulling op uw huis of kantoor.

4. Kentia-palm

De Kentia Palm komt oorspronkelijk uit een Australaziatisch eiland en is geliefd bij huiseigenaren die op zoek zijn naar een aantrekkelijke plant die gemakkelijk te onderhouden is. Het gedijt in halfschaduw en moet om de tien dagen worden bewaterd, waardoor het een geweldige kandidaat is voor de hoek van uw kantoor.

5. Paradijsvogel (Strelitzia)

Afkomstig uit Zuid-Afrika, kenmerkt de Strelitzia zich door haar prachtige oranje bloem en blauw gekleurde steel. Het duurt echter enkele jaren voordat de Strelitzia bloeit en vereist direct zonlicht, veel water en een behoorlijke hoeveelheid TLC!

6. Philodendron

Met verschillende variëteiten, waaronder Scandens, Ruby, Xanadu en Minima, is de Philodendron een Caribische inheemse plant die een zeer populaire luchtzuiverende plant is. Interessant is dat de plant zijn naam ontleent aan de Griekse woorden voor liefde (phileo) en boom (dendron). 

7. Rubberplant (Ficus)

Een andere luchtzuiverende plant, de Ficus is ook uitstekend in het verminderen van de luchtvochtigheid, waardoor het een geweldige kandidaat is voor gebruik in de badkamer. Oorspronkelijk gekweekt in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië, heeft de Ficus indirect zonlicht en regelmatig water nodig om te gedijen.

8. Parapluplant (Schefflera)

Je bent misschien meer bekend met de alternatieve naam van de Schefflera-plant - de parapluplant. Deze Taiwanese plant wordt zo genoemd vanwege zijn uiterlijk, omdat hij een dikke stengel heeft met een bos bladeren erop. De Schefflera heeft slechts om de paar weken water nodig en doet het goed in indirect zonlicht.

9. Dracaena

Ook bekend als de Drakenbloedboom, wordt de Dracaena-boom gewaardeerd om zijn luchtzuiverende eigenschappen en verwijdert hij uitstekend schadelijke stoffen uit de lucht. Het is ook super gemakkelijk te onderhouden en heeft alleen water nodig als de grond droog aanvoelt. De Dracaena is een andere uitstekende keuze voor een kantoorplant.

10. Areca-palm

Last but not least is de Areca-palm, een prachtige kamerplant die goed groeit bij gemiddeld licht en in staat is om geeloranje vruchten te produceren. U moet uw Areca-palm uit de buurt van direct zonlicht houden en regelmatig water geven als hij in uw huis goed wil gedijen.

Maakt de plantgrootte uit? De voor-en nadelen van grote versus kleine kantoorplanten

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van de perfecte kantoorplant is de grootte. We verdelen planten in kleine en grote kantoorplanten door te kijken naar de potmaat en hoogte van de plant.

Je moet immers een plant uitkiezen die goed past in de ruimte die je ervoor hebt uitgekozen. We hebben een lijst samengesteld met voor-en nadelen van zowel grote als kleine kamerplanten, om je te helpen de perfecte kantoorplant voor jouw werkomgeving te vinden.

Voordelen van grote kantoorplanten

 • Vul grotere binnenruimtes perfect in;
 • Beter in het zuiveren van de lucht dan kleinere planten;
 • Kan fungeren als een prachtig middelpunt voor uw woonruimte.
 • Past gemakkelijk op een plank of kleine tafel;
 • Vraagt ​​vaak minder aandacht dan grotere planten;
 • Je kunt verschillende kleinere planten met verschillende voordelen selecteren om een ​​ruimte te vullen waar maar één grotere plant in past.

Nadelen van grote kantoorplanten

 • Vereist vaak meer zorg, water geven en aandacht;
 • Moet mogelijk worden vermeerderd of gesnoeid;
 • Soms duurder dan kleinere planten.
 • Makkelijker om te vergeten voor kleinere kamerplanten te zorgen, op kantoor

Hoe verzorg onze nieuwe vrienden het beste?

Bij Fleurac zetten we ons in om onze klanten te helpen om voor hun kantoorplanten te zorgen, zodat ze op de lange termijn kunnen genieten. Daarom hebben we uitgebreide verzorgings- en vermeerderingsgidsen samengesteld voor alle plantensoorten die we verkopen. In onze zorggidsen vind je de volgende informatie:

 • De beste binnen locatie voor uw plant;
 • Hoeveel water je plant nodig heeft;
 • Details over eventuele voeding die uw plant nodig heeft;
 • Informatie over het verpotten van je plant;
 • Essentiële details over de giftigheid van de plant;
 • Een gids voor de luchtzuiverende eigenschappen van je plant;
 • Overwegingen met betrekking tot eventuele ziekten of eigenaardigheden van je plant.
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.