De meest populaire kamerplanten 2022

Populaire kamerplanten

Er is geen betere manier om een ​​beetje zon in huis te brengen dan met een kamerplant. Je kunt ze in elke hoek van je huis neerzetten, want er is een plant die in elke ruimte past: licht, donker of er tussenin. Bepaalde kamerplanten zijn door de jaren heen in en uit de trending-rotatie gevallen (we kijken naar jou, Pannenkoekplant), en als je benieuwd bent welke planten in 2022 groot zullen worden, dan zit je bij Fleurac goed.

1. Met kop en schouders bovenaan deze lijst; de Pannenkoekplant

De pannenkoekenplant is al jaren immens populair, niet gek vinden wij want het is en blijft een prachtige plant. Deze vrolijke kamerplant groeit als kool en is eenvoudig in leven te houden. Wij vermoeden dat hij mede daardoor zo populair is geworden. Daarnaast is de pannenkoekenplant super eenvoudig om te stekken. Uitlopers produceert de pannenkoekenplant in de lente en zomer als een malle. Wanneer deze wortels bevatten kan deze gelijk verpot worden. Is dit niet het geval dan kan deze op water gezet worden waardoor deze na een week of 3 vanzelf wortels zal krijgen. Leuk om eens een stekje cadeau te doen, een keer wat anders dan een envelopje met geld toch?

2. Monstera of gatenplant

De Monstera of gatenplant blijft een populaire kamerplant en wij verwachten dat dat nog wel even zo zal blijven. De Monstera is te verkrijgen in vele verschillende vormen en formaten waardoor deze in 2022 vast niet zal misstaan in je woonkamer of keuken! Ook deze groene vriend heeft niet veel water nodig waardoor het verzorgen een fluitje van een cent is. Hij doet het goed in ruimte waar deze in de halfschaduw kan staan én is ook nog eens sterk luchtzuiverend. Let wel op voor je trouwe viervoeters (als je die hebt) want de bladeren zijn giftig!

3. De Alocasia

De Alocasia mag natuurlijk niet ontbreken in deze reeks en heeft nu al in 2022 een ware opmars gemaakt. Deze bijzondere verschijning is net als de Monstera in vele verschillende variaties te verkrijgen. De unieke bladeren van de Alocasia maken deze plant een lust voor het oog. In combinatie met de prachtige nerven is dit een ware gangmaker in elke woonkamer. De Alocasia ook wel Olifantsoor genoemd produceert nieuw blad uit de stengel van een huidig blad, dit is best uniek!

4. De Ficus

Hoewel de Ficus een vrij breed begrip is zien wij dat dit een intens populaire plant is. Hoe wij dit zien? Simpelweg aan de orders die wij binnenkrijgen. “Ik zie de ficus-categorie niet snel vertragen, omdat het een enorm geslacht is met meer dan 800 soorten”, vertelt Sander. “Er zijn enkele nieuwkomers, en de Ficus is er zeker een populaire categorie. Oja en deze zijn zelfs te verkrijgen in Bonsai, lekker zen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.